Αναδρομική μείωση στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών 2006-2010 εισάγει η Γαλλία για να εξοικονομήσει χρήματα.

02 11 2020 | 08:09

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών που ίσχυαν μεταξύ του 2006 και 2010 για εγκαταστάσεις άνω των 250 κιλοβάτ.

Σύμφωνα με το PV-Magazine, οι αντιδράσεις του κλάδου είναι έντονες και εκπρόσωπος της KilowattSol έκανε λόγο για κίνηση αντίθετη προς τη νέα κατεύθυνση που έχει δώσει η νέα Κομισιόν με ενίσχυση των ΑΠΕ και της πράσινης ανάπτυξης.

"Σε μια στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδηγεί σε νέους περιορισμούς, η Γαλλία κινητοποιείται για ένα ζήτημα που είναι πάνω από δέκα ετών. Αν τα συμβόλαια αυτά αναθεωρηθούν, τότε η κυβέρνηση δεν θα εξοντώσει μονάχα τον ηλιακό κλάδο, αλλά όλες τις μελλοντικές επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη", ανέφερε σχετικά.

Σημειώνεται ότι η αναθεώρηση αφορά 800 συμβόλαια εκείνης της περιόδου και ενδέχεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 300-400 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο το Παρίσι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στο εξής.

Σύμφωνα με το υπουργείο ενέργειας, τα συμβόλαια αυτά καταλαμβάνουν μόλις το 5% της ανανεώσιμης παραγγής, αλλά στοιχίζουν το ένα τρίτο των επιδοτήσεων, εξ ου και η ανάγκη αναδρομικής αλλαγής.

 

 

 

31 October 2020

energypress