«Άμεση δράση» για να μην κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά.

22 09 2020 | 09:04

Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει από 1/9 ο ‘Ιδιωτικός Φορέας για την Άμβλυνση της Ενεργειακής Ένδειας – EnergyHelp ΜΚΟ’, ενόψει ότι κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου (όπως επίσης στο 3μηνο Απριλίου – Ιουνίου) κάθε έτους οι Πάροχοι ρεύματος έχουν δικαίωμα να το κόβουν ακόμα και σε νοικοκυριά – δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου που δεν έχουν ρυθμίσει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους.

Σε τέτοιες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών η EnergyHelp προσφέρει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ :

▪ Δωρεάν διεκπεραίωση – στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και κάθε άλλου Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας – αιτήσεων ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (ανεξαρτήτως ύψους οφειλομένων) και στον μέγιστο δυνατό αριθμό μηνιαίων δόσεων.

▪ Κάλυψη (από διαθέσιμους δωρεοδοτικούς πόρους) απαιτούμενης – για επικύρωση της συμφωνούμενης ρύθμισης – πρώτης δόσης τμηματικής εξόφλησης οφειλομένων, στην περίπτωση νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αδυνατώντας να προπληρώσουν και το παραμικρό χρηματικό ποσό.

Από πλευράς του ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ Φορέα διευκρινίζεται ότι οι σε χρήμα ενισχύσεις ενεργειακά φτωχών νοικοκυριών προέρχονται, επί του παρόντος, μόνο από ιδιωτικά ΙΔΡΥΜΑΤΑ – Θεσμικούς Δωρητές κοινωνικού τομέα και (ανάλογα με την εγκαιρότητα ανταπόκρισής τους στα σχετικά δωρεοδοτικά αιτήματα της EnergyHelp) η υπόψη ΜΚΟ είναι σε θέση να καλύπτει αντίστοιχες ανάγκες εντάξιμων στα χρηματοδοτικά Προγράμματα της νοικοκυριών.

Η EnergyHelp καλεί όσους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου έχουν αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε οποιονδήποτε Πάροχο ρεύματος, να επικοινωνήσουν με τη ΜΚΟ το ταχύτερο  - προς ακίνδυνη ολοκλήρωση της πιο πάνω επείγουσας δωρεάν εξυπηρέτησης τους.

          √ ΤΗΛ γραμμή επικοινωνίας : 211/412-4470

          √ e-mail αποστολής απαραίτητων δικαιολογητικών :info@energyhelp.org.gr

 

 

 

22 Σεπτεμβρίου 2020

energypress