Αφιέρωμα 8 Μαρτίου: Δέκα επιτυχημένες "γυναίκες της ενέργειας" καταθέτουν στο energypress την εμπειρία και τις απόψεις τους

Η ισότητα στον εργασιακό στίβο, αλλά και γενικότερα η εξασφάλιση περιβάλλοντος που αποτρέπει πιθανές τάσεις διάκρισης, θεωρούνται ουσιώδη χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης.

Τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι μικρές και μεγάλες εταιρείες που προωθούν την ποικιλομορφία στη διοίκηση και στο εργασιακό περιβάλλον είναι πλέον καταγεγραμμένα.  

 

Ταυτόχρονα υπάρχει μια σαφής μετατόπιση της κοινωνίας από παλιά και παραδοσιακά στερεότυπα και είναι φανερή η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα ταυτότητας και φύλου, ειδικά από τις νεότερες γενιές.

Η ποιοτική αυτή αλλαγή, ωστόσο, δεν είναι κάτι που μεταφράζεται αυτόματα σε διαφοροποίηση των σχέσεων και των ισορροπιών, ειδικά σε τομείς όπως ο επαγγελματικός.

Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να διακριθεί στους εργασιακούς στίβους; Υπάρχει ισότητα ευκαιριών; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στον τομέα της ενέργειας που παραδοσιακά ήταν «κάστρο» των ανδρών; Αλλάζουν τα πράγματα;

Με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το energypress είχε τη χαρά να ζητήσει τη γνώμη από δέκα γυναίκες που σημειώνουν επιτυχημένη πορεία στον τομέα της ενέργειας, και να παρουσιάσει στους αναγνώστες τις απόψεις τους.

Δείτε εδώ το εφετινό αφιέρωμα.

Στο αφιέρωμα του 2023 συμμετέχουν οι κυρίες: Πέτη Πέρκα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Ιακωβίδου της ΡΑΕ, Βικτώρια Αλεξανδράτου της WRΕ, Ασημίνα Μπιστόλα της ΔΕΗ, Δήμητρα Χατζηαρσενίου της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Κίρκη Καλαντζή της CORAL, Εύα Παπαδιονυσίου του ΕΧΕ, Ιφιγένεια Στεφανίδου της Landis+Gyr, Χρύσα Κοκκόση του ΥΠΕΞ, Έφη Καρρά της ΕΛΕΤΑΕΝ.

 

Δείτε εδώ  το αφιέρωμα του 2022, εδώ το αφιέρωμα του 2020, και εδώ το αφιέρωμα του 2019.

1