ActionAid - Μία ευχάριστη είδηση από την Κένυα!

02 05 2022 | 06:28

Οι 450 κάτοικοι του χωριού Kilonito στην Κένυα έχουν πλέον καθαρό πόσιμο νερό κι αυτό είναι σπουδαίο νέο! Και ξέρεις τι κάνει αυτό το νέο ακόμα πιο σπουδαίο; Το γεγονός ότι το έργο υδροδότησης στην περιοχή ξεκίνησε με πρωτοβουλία των γυναικών της Ομάδας Ilparakuo, που βάλθηκαν να φέρουν νερό στο χωριό τους και τα κατάφεραν.

«Για πολλά χρόνια υποφέραμε από την έλλειψη νερού. Το κοντινότερο σημείο για νερό ήταν 15 χλμ. μακριά. Τέσσερις έγκυες είχαν αποβάλει στην προσπάθειά τους να κουβαλήσουν νερό μέχρι εδώ. Μετά ζητήσαμε από την ActionAid να μας βοηθήσει, βάζοντας σωλήνες ύδρευσης. Η οργάνωση συμφώνησε και μας έφερε σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο που έκανε τη μελέτη και μας παρείχε την τεχνική υποστήριξη. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με την ActionAid, προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα υλικά και προσφέραμε εργατικά χέρια. Δείτε τώρα! Είναι μέρες χαράς για εμάς και τους 450 συνολικά κατοίκους του χωριού! Αυτό το έργο οφείλεται στις γυναίκες και εμείς έχουμε αναλάβει τη διαχείρισή του!» λέει η 57χρονη Siyieto, Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Ilparakuo.

Μία ευχάριστη είδηση από την Κένυα!

Μάλιστα, τώρα που έχουν εξασφαλίσει νερό στο χωριό τους, οι γυναίκες σκοπεύουν να φτιάξουν και μια αγορά για να πουλούν τα προϊόντα που φτιάχνουν και να ενισχύσουν το εισόδημά τους, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής τους. Αλυσιδωτές αντιδράσεις, λοιπόν, καθώς η μία ευχάριστη είδηση διαδέχεται την άλλη. Τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη Αναδόχων όπως εσύ, γι’ αυτό και σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς.


[Φωτογραφίες:
1.  ©Lucy Ntongai/ActionAid Το νερό ως πηγή ζωής.
2.  ©Isaac Kakeni/ActionAid Η Siyieto (αριστερά) και μια συγχωριανή της ετοιμάζονται να γεμίσουν τα μπιτόνια τους με νερό]