«Τα συμφέροντα των αιολικών καίνε και πάλι την Ελλάδα»

21 07 2023 | 10:37Energypress

Αρχίσαμε… Με τις πρώτες μεγάλες φωτιές εμφανίστηκαν - κυρίως στο φιλόξενο και αρμόζον περιβάλλον των social media -, οι θεωρίες συνωμοσίας που τις συνδέουν (τις φωτιές) με «τα συμφέροντα» που προωθούν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Δυστυχώς οι θεωρίες αυτές δεν διακινούνται μόνον από τους γνωστούς ψεκασμένους, αλλά και από κατά δήλωση και... κατ΄επάγγελμα προοδευτικούς. Τρομάρα τους…

Παρότι τις περισσότερες φορές είναι άδικος κόπος να προσπαθήσει κανείς να επιχειρηματολογήσει έναντι των παραδοξολόγων, διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο του κ. Γιώργου Καραβοκύρη, επίκουρου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ.

Επιγραμματικά: Ανεμογεννήτριες, όπως και άλλα είδη εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων, επιτρέπεται νομίμως να εγκαθίστανται σε δασικές εκτάσεις με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Επομένως δεν υπάρχει κανένα κίνητρο πυρκαγιάς ή «αποχαρακτηρισμού» της δασικής έκτασης όπως φαντάζονται μερικοί. Αντιθέτως, η καταστροφή μιας δασικής έκτασης από πυρκαγιά ή άλλη αιτία δυσκολεύει, και δεν διευκολύνει, την αδειοδότηση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Η καμένη έκταση κηρύσσεται αυτόματα αναδασωτέα και η υπό αδειοδότηση εγκατάσταση υποχρεούται σε αυξημένες μελέτες, μέτρα και δράσεις προστασίας, παράλληλα με τα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης που, ούτως ή άλλως, υποχρεούται να εκτελέσει.

 

 

 

 

 

 

cover photo:blogspot.com

 

 

 

σ