Π. Κουκουλόπουλος: Η άναρχη απολιγνιτοποίηση μας οδήγησε σε εξάρτηση από το φυσικό αέριο

24 02 2022 | 08:57

Για την ενεργειακή κρίση και τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε στο Top Channel την Δευτέρα, το Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής, π. βουλευτής και π. υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή πρόσφατη σχετική του τοποθέτηση και προτάσεις του επί του θέματος.

Ο ίδιος τόνισε πως: “Η άναρχη απολιγνιτοποίηση μας οδήγησε σε εξάρτηση από το φυσικό αέριο”, κάνοντας λόγο για λάθος επιλογές της κυβέρνησης, ενώ για την ένταξη των μονάδων στο σύστημα σχολίασε δεικτικά πως: “Οι μονάδες δεν είναι θερμοσύμφωνας, όποτε θέλεις να τις ανάψεις”.

Είπε, επίσης, μεταξύ άλλων πως δεν έχει γίνει τίποτα για τη γρήγορη διείσδυση των ΑΠΕ, ενώ έθεσε θέμα αναβαθμίσεων του δικτύου.

Σημείωσε πως οι αυξήσεις στο ρεύμα χτυπούν την παραγωγική καρδιά της χώρας και υπέρογκα κλάδους όπως την εστίαση, ενώ τέλος, τόνισε πως πρέπει να είναι σε μια μάχιμη διαθεσιμότητα ο λιγνίτης και να το ξαναδεί το θέμα η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “βιασύνες και επιπολαιότητες” που τις πληρώνουμε ακριβά.

1