Ο αριθμός των τίγρεων μπορεί να αυξηθεί!

18 12 2021 | 10:35Βίκυ Σταύρακα

Η περίοδος των Χριστουγέννων με κάνει και σκέφτομαι πολύ τη λέξη θαύμα. Μια λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά και συνήθως με αυτήν ορίζουμε κάτι που ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυνατότητές. Ξεχνάμε όμως νομίζω να συμπεριλάβουμε τα θαύματα που κάνουμε ή που μπορούμε να κάνουμε εμείς.

 Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την προστασία του περιβάλλοντος, χρειάζεται συχνά να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Χρειάζεται να κάνουμε ένα θαύμα. Αυτό κάνουν οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας που παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες προστατεύουν τις τίγρεις. Κάνουν μια επικίνδυνη δουλειά. Μια δουλειά απαιτητική και κουραστική. Αλλά τα καταφέρνουν και εκπληρώνουν τον σκοπό τους: την προστασία αυτού του μοναδικού απειλούμενου ζώου στα δάση και τα λιβάδια της Ασίας.

 Αυτά τα Χριστούγεννα μπορείς να κάνεις και εσύ το δικό σου θαύμα για την προστασία των τίγρεων.

Υιοθέτησε μια τίγρη

Ο αριθμός των τίγρεων μειώθηκε περισσότερο από 95% από τις αρχές του 20ού αιώνα. Μια από τις αιτίες της δραματικής μείωσης του πληθυσμού τους, είναι η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος μιας και τα πυκνά δάση εξαφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η μεγαλύτερη όμως άμεση απειλή για τις τίγρεις είναι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Στόχος μας είναι μέσα από τη δουλειά μας να διπλασιάσουμε τον αριθμό των τίγρεων σε πάνω από 6.000 έως το 2022.

 

Αυτές τις γιορτές σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στην προσπάθειά μας υιοθετώντας συμβολικά μια τίγρη και υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη δουλειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος τα Χριστούγεννα σε προσκαλούμε να κάνεις το δικό σου θαύμα.

 

Κάνε το δικό σου θαύμα

 

Η υιοθεσία μπορεί να προορίζεται για εσένα ή για να την κάνεις δώρο σε κάποιον αγαπημένο σου. Σύντομα, θα λάβεις ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας ή θα μας ενημερώσεις πότε θέλεις να το στείλουμε στον αγαπημένο σου.

 Σε ευχαριστούμε για την υποστήριξή σου,

 Βίκυ Σταύρακα

Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

 Υ.Γ. Είναι αλήθεια ότι τα θαύματα τα κάνουμε εμείς. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και μπορούμε να τα βλέπουμε. Θα θέλαμε να δούμε και το δικό σου! Κάνε το δικό σου θαύμα!