Νταλαγιάννης (Schneider Electric): Το σύστημα zero feed in επιτυγχάνει 100% ιδιοκατανάλωση και μη έκχυση ενέργειας στο δίκτυο

“Με το σύστημα αυτοματισμού zero feed in επιτυγχάνεται το 100 % και στην ιδιοκατανάλωση στην αυτοπαραγωγή, αλλά και στη μη έκχυση στο δίκτυο”, όπως ενέφερε ο Αλέξανδρος Νταλαγιάννης, Solution Application Engineer, Microgrids, της Schneider Electric, από το βήμα του Renewable & Storage Forum, τονίζοντας την θέση της "βιωσιμότητας" για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Ο κ. Νταλαγιάννης ανέδειξε τη σημασία των μικροδικτύων, καθώς “συσχετίζουν την παραγωγη και καταναλωση ενεργειας και αποτελούν τη μετεξέλιξη του net metering”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις μορφές ΑΠΕ, σε ΣΗΘΥΑ, γεννήτριες και αποθήκευση.    

Πρόκειται για λύση που βελτιστοποιεί τη ζήτηση κατανάλωσης, με τη χρήση μετρητών και αποτελεί λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια, βιομηχανίες. Επιπλέον είναι συμβατά με συμβάσεις ppa καθώς και με την αναμενόμενη εφαρμογή της απόκρισης ζήτησης.

Ιδιαίτερα για το zero feed in, ο κ. Νταλαγιάννης υπογράμμισε τα οφέλη που προσφέρει ώστε η παραγώμενη ενέργεια να διατίθεται αποκλειστικά για αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση και να μην εκχέεται στο δίκτυο,  παρουσιάζοντας 4 διαφορετικούς μηχανισμούς του συστήματος.

1