Ηνωμένο Βασίλειο: Οι αγρότες θα πληρώνονται για την προστασία του εδάφους κατά τη διάρκεια του χειμώνα με το νέο καθεστώς επιδοτήσεων

06 12 2021 | 07:34Benjamin Fox

Καθώς μετά το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπόκειται πλέον στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, η κυβέρνηση ακολουθεί ήδη το δικό της σύστημα αγροτικών επιδοτήσεων που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει «δημόσιο χρήμα για δημόσια αγαθά».

Αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμές θα αφορούν μόνο την προστασία των ειδών, τη φύτευση δέντρων και τη δημιουργία φραχτών, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία των υδατορεμάτων και του εδάφους.

Οι αγρότες θα λαμβάνουν από 20 έως 58 λίρες ανά εκτάριο στην Αγγλία για την προστασία και την καλλιέργεια των εδαφών τους.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος την Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice δήλωσε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η μείωση της αφθονίας των ειδών μέχρι το 2030, να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να φυτέψουμε έως και 10.000 εκτάρια δέντρων ετησίως στην Αγγλία, να βελτιώσουμε την ποιότητα των υδάτων, να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο για τη φύση στο καλλιεργούμενο τοπίο και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια «ζωντανή» και κερδοφόρα βιομηχανία τροφίμων και γεωργίας».

Ο Geoff Sansome, επικεφαλής του τομέα γεωργίας στον κυβερνητικό οργανισμό Natural England, δήλωσε στο Farming Weekly ότι οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν και άλλες ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί «το τελικό προϊόν».

 

 

Από Benjamin Fox | EurActiv.com | Μεταφρασμένο από Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη

1