Η φωτιά μας αφορά όλους

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

 

Με τη χώρα μας σε κατάσταση συναγερμού λόγω των πολλαπλών δασικών πυρκαγιών, και πολλούς από εμάς να ετοιμαζόμαστε για διακοπές, προκύπτει το ερώτημα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με τη φωτιά.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών, τόσο μέσω της πρόληψης όσο και με την έγκαιρη προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση φωτιάς.


Δες το βίντεο με τις συστάσεις μας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και γίνε η ασπίδα για την προστασία των δασών μας.

 

 

Πώς μπορείς να μάθεις αν ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή σου είναι υψηλός;
Κάποιες ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλότερος από άλλες. Δες τον χάρτη πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς και μάθε σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος. Τέτοιες μέρες πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί! Λάβε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα στο 199 αν δεις καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

 

Σου ευχόμαστε ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι.