Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει τις πιο πράσινες επιχειρήσεις της Ευρώπης

05 11 2020 | 16:17

Στις 3 Νοεμβρίου 2020,κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου της για την Κυκλική Οικονομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2019-2020 (EBAE).

Τα EBAE αναγνωρίζουν και βραβεύουν επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την κυκλική οικονομία, την ανάπτυξη καινοτομίας, την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΒΑΕ 2020

 

Naturgy(Ισπανία) – Management Award (Medium and Large Entities)

 

TECNORESIDUOS R3 S.L.(Ισπανία) – Management Award (Micro and Small Entities)

 

Idai Nature S.L.(Ισπανία) – Product & Services Award

 

TejidosRoyo S.L.(Ισπανία) – Business Process Award

 

OndernemersvoorOndernemers (OVO)(Βέλγιο) – Developing Country Cooperation Award

 

Verstegen(Ολλανδία) – Business&BiodiversityAward

Στον σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τελετής, ο GillesGantelet, Διευθυντής της DG Environment δήλωσε: «Οι φετινοί νικητές των EBAE αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας και το πεδίο δραστηριότητάς της,  η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υποστηρίξει με μεγάλη επιτυχία την οικονομική της ανάπτυξη. Αυτές οι καινοτόμες επιχειρήσεις αποτελούν το καμάρι της Ευρώπης καισυγχρόνωςτους καλύτερους πρεσβευτές για τονμετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία, με βέλτιστη αποδοτικότηταπόρων καιμεμηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το έτος 2050.»

Η κριτική επιτροπή βράβευσε επίσης 10 SilverMedalists και 12 RisingStars, μεταξύ των οποίων και την ελληνική εταιρεία Airbots, η οποία διακρίθηκε ως RisingStar.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ιστορικό

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (EuropeanBusinessAwardsfortheEnvironment – ΕΒΑΕ), μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EuropeanCommissionsDirectorate-GeneralfortheEnvironment)

διοργανώνονται ανά διετία και υποστηρίζονται από αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον διαγωνισμό προτείνονται από τον αντίστοιχο φορέα που διοργανώνει τα βραβεία σε εθνικό επίπεδο.

 

Κατά τον διετή κύκλο 2019 - 2020(11η κατά σειρά διοργάνωση) υποβλήθηκαν94 υποψηφιότητες από 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Τα βίντεο – παρουσιάσειςτων υποψηφίων προς βράβευση εταιρειών θα τα βρείτε στον σύνδεσμο

VideosofFinalists

 

Για το φυλλάδιο των βραβείων, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο

post-AwardsBrochure

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές, τη διαδικασία επιλογής και για διαγωνισμούς παλαιότερων ετών θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων

http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html

 

 

 

 

5 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΣΕΠΠΕ