«H WEnCoop γίνεται η Πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα στην Ελλάδα που ξεκινά το Virtual Net Billing»

Πρωτότυπο “ενεργειακό και κοινωνικό αποτύπωμα” για τη WEnCoop και τις ενεργειακές κοινότητες άφησε η ανακοίνωση της Προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, κας Λίνας Τσαλταμπάση για Virtual Net Billing στα μέλη της. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η εκκίνηση της πρωτοβουλίας της WEnCoop να αναπτύξει έργο με στόχο την αυτοπαραγωγή σε πραγματικό χρόνο με πώληση της πλεονάζουσας ενέργειας (net-billing), διευρύνοντας τα όρια ισχύος και τη δυνατότητα εικονικού ετεροχρονισμένου συμψηφισμού (virtual net-billing) για τα μέλη της. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, μίας συνδιοργάνωσης της WEnCoop με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε. με τίτλο «Ενεργειακή Κρίση: Τρόποι Αντιμετώπισης», την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στα πλαίσια της 1ης Διεθνής Έκθεσης για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green Expo, δόθηκε η αφορμή να ανακοινωθεί αποκλειστικά η έναρξη του Virtual Net Billing για την WEnCoop και να φέρει νέα δεδομένα για τον ενεργειακό συμψηφισμό.

Την εκδήλωση παρακολούθησε δια ζώσης μεγάλος αριθμός καλεσμένων και επισκεπτών της έκθεσης, καθώς και μέσω πλατφόρμας live streaming 480 φοιτητές και νέοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά με πολλαπλές και ποικίλες ερωτήσεις στους ομιλητές, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη και τη θέληση των νέων ανθρώπων να ενημερωθούν αλλά και να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλικής οικονομίας και αξιοποιήσεις εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ομιλητές/τριες στην εκδήλωση ήταν:

  • κα. Elvira Marasco - Πρόεδρος του Οργανισμού W20, Ιδρύτρια και επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας W20/G20
  • κα. Katia Petrini - Αντιπρόεδρος του Οργανισμού W20 και μέλος της Ιταλικής Αντιπροσωπείας W20/G20
  • κος. Ιωάννης Κυανίδης - Managing Director Kyanidis Energy, Πρόεδρος Εν. Κοιν. Φ/Β Παραγωγών Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Κιλκίς και Αντιπρόεδρος ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης.

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές του νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες και το πλαίσιο αυτοκατανάλωσης συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ και τόνισαν την ανάγκη της γυναικείας συμμετοχής  στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στις ενεργειακές κοινότητες, ένα βασικό εργαλείο της ενεργειακής δημοκρατίας.