Γερμανία: «Πράσινο φως» για διαγωνισμό offshore αιολικών 5.5 GW στη Βόρεια Θάλασσα

29 02 2024 | 15:23

Ένα νέο διαγωνισμό για υπεράκτια αιολικά συνολικής ισχύος 5.5 GW σε τρείς περιοχές στη Βόρεια Θάλασσα ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του renewablesnow, τα «οικόπεδα» βρίσκονται 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Borkum κοντά στα σύνορα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ολλανδίας και οι επενδυτές έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Αυγούστου να υποβάλουν τις προσφορές τους, όπως ανακοίνωση η αρμόδια υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Υδρογραφική και Ναυτιλιακή Υπηρεσία διεξήγαγε προκαταρκτικό έλεγχο στις περιοχές, συγκεντρώνοντας δεδομένα για το θαλάσσιο περιβάλλον, τις συνθήκες του βυθού, καθώς και ωκεανογραφικά και ανεμολογικά δεδομένα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η εν λόγω υπηρεσία επιβεβαίωσε την καταλληλότητα των συγκεκριμένων περιοχών για να φιλοξενήσουν υπεράκτιες μονάδες αιολικής ενέργειας και επομένως έδωσε το «πράσινο φως» στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου να προχωρήσει στο διαγωνισμό.

Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί κατά την έρευνα της Υπηρεσίας θα διατεθούν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι επιτυχόντες δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν πρόσθετες μελέτες επί των ίδιων ζητημάτων.

d