Εσένα πόσο σου ήρθε το ρεύμα;

26 02 2023 | 12:36Greenpeace Ελλάδα

Το μήνυμά μας δυνατό και ξεκάθαρο: “Αμύθητα κέρδη για τους ενεργειακούς κολοσσούς, κρύο και πείνα για τους φτωχούς”.
Ο παραλήπτης του, ποιος άλλος; Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας, και η ελληνική κυβέρνηση, που έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση!
Εδώ και καιρό, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα υποφέρουν από τους παράλογα υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και ταυτόχρονα δεν μπορούν να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά, γεγονός που επιδεινώθηκε μετά το κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα.

Απαιτούμε από τον Υπουργό και την κυβέρνηση να εφαρμόσουν πραγματικές λύσεις, που προσφέρουν ουσιαστική ενεργειακή ανεξαρτησία και θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το υψηλό ενεργειακό κόστος, θα προστατεύσουν δηλαδη εμάς και το κλίμα του πλανήτη: ενεργειακή αποδοτικότητα, με πραγματικές επενδύσεις στις υποδομές (π.χ. κτίρια), ταυτόχρονη απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κυρίως στην αυτοπαραγωγή με βάση τις κοινότητες).

d

 

Με αυτό το μήνυμα που προβάλαμε στο ξενοδοχείο Hilton, στην καρδιά της Αθήνας, συμμετέχουμε κι εμείς στην Εβδομάδα Δράσεων για την Ενεργειακή Φτώχεια, γιατί έχει ήδη έρθει η ώρα να βάλουμε πρώτα την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων, κι όχι τα συμφέροντα των λίγων! Πες το κι εσύ στον Υπουργό, έλα μαζί μας!

 

GREENPEACE