Δημόσια διαβούλευση για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα

09 06 2022 | 20:31

Μειώνεται σε πρώτη φάση η έκταση εφαρμογής του ΣΕΣ - 530 θέσεις με αντίτιμο, 290 θέσεις μόνιμων κατοίκων – Υποβολή αιτήσεων για Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου

Δύο νέα δεδομένα θέτει ο Δήμος Τρικκαίων για την ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των καιρών.
Το πρώτο, ο κοινωνικός παράγοντας: τα όσα άφησε πίσω της η πανδημία, καθώς και τα συνεχιζόμενα (πολλά ) έργα σε όλη την πόλη, δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για πολίτες, καταναλωτές, επιχειρηματίες, εμπόρους, επισκέπτες.
Ετσι, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), μειώνεται στο μισό, δηλαδή κατά 50%, η έκταση που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το 2020.
Το δεύτερο, η άμεση επικοινωνία πολιτών και Δήμου Τρικκαίων: με δημόσια διαβούλευση κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για τις ρυθμίσεις του ΣΕΣ στη μειωμένη του έκταση. Και μάλιστα, με διαδραστικό χάρτη, αναλυτικό για κάθε σημείο και δρόμο που ενδιαφέρει τον/την πολίτη.
 Η διαβούλευση αρχίζει στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων από την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2020 και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dialogos.trikalacity.gr/debates/diavoulefsi-schediou-elegchomenis-stathmefsis/ οι πολίτες ενημερώνονται για τη στάθμευση και αν επιθυμούν να εκφέρουν τη γνώμη άποψη, πρότασή τους, συνδέονται με κωδικούς TAXISnet , όπως και κατά τις προηγούμενες διαβουλεύσεις. Στον χάρτη υπάρχουν επιλογές, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος/η να βλέπει τις θέσεις π.χ. μόνιμων κατοίκων, ΑμεΑ, μοτοποδηλάτων, φορτοεκφόρτωσης, σημείων πώλησης, για πληρέστερη ενημέρωση. Επίσης η διαβούλευση είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) στην ενότητα «Συμμετέχω» ή μέσω ειδικού banner στην ίδια σελίδα.


Οι μόνιμοι κάτοικοι

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη  ΑΕ (η δημοτική εταιρεία που είναι αρμόδια για τη στάθμευση και τα πάρκινγκ) έχει φροντίσει και για τους μόνιμους κατοίκους.
Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, δημιουργήθηκε πλατφόρμα, στην οποία οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνο, των οδών που περικλείει το ΣΕΣ, θα υποβάλλουν αίτηση για έκδοση Κάρτας Μόνιμου Κατοίκου.

Δημόσια διαβούλευση για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα


ΠΡΟΣΟΧΗ: η αίτηση αφορά ΜΟΝΟ τους κατοίκους (όχι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες) των συγκεκριμένων δρόμων και η κάρτα θα αφορά σε ΕΝΑ όχημα ανά ιδιοκτησία.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη βοηθούνται στο να καταγράψουν τον ακριβή και πραγματικό αριθμό των μόνιμων ιδιοκτητών της περιοχής ΣΕΣ, προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εξεταστούν πρόσθετες βελτιώσεις στο Σύστημα.

Δημόσια διαβούλευση για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα