Δικαστική νίκη για τις πετρελαϊκές στην Ιταλία - Ξεκλειδώνουν έρευνες που αφορούν και την Energean

12 03 2024 | 13:28

Το δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε προ ημερών υπέρ των πετρελαϊκών που ζητούσαν ακύρωση του σχεδίου PITESAI, το οποίο περιορίζει τις διαθέσιμες περιοχές για γεωτρήσεις στις θάλασσες της Ιταλίας.

Πρόκειται για εξέλιξη που επηρεάζει θετικά και την Energean, καθώς ήταν από τις εταιρείες που στράφηκαν στη δικαιοσύνη στα πλαίσια της συγκεκριμένης αγωγής.

Με ανακοίνωσή της η Energean χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου και τονίζει ότι πλέον διαμορφώνεται ένα πιο ασφαλές και ισότιμο ρυθμιστικό περιβάλλον για τον κλάδο.

Παράλληλα, η εταιρεία σημειώνει ότι παραμένει μεγάλος επενδυτής στην Ιταλία, μεταξύ άλλων στο έργο Κασσιόπη στα ανοικτά της Σικελίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Energean συμμετέχει και στις έρευνες στο ελληνικό οικόπεδο 2 ως διαχειριστής του μαζί με την HelleniQ Energy. Η ιταλική δικαστική απόφαση πιθανώς ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες ερευνών εκατέρωθεν των θαλάσσιων συνόρων στο εν λόγω οικόπεδο που συνορεύει με την ιταλική ΑΟΖ.

Άλλωστε, σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των σεισμικών ερευνών στο οικόπεδο 2, η οποία θα υποδείξει που μπορεί να βρίσκονται οι στόχοι μελλοντικών γεωτρήσεων.

h