Δες τις ομορφιές της χώρας μας!

30 06 2022 | 23:53

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

H φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις και η αποτύπωσή τους είναι πάντα συναρπαστική! Τα αποτελέσματα του δεύτερου πανελλήνιου φωτογραφικού διαγωνισμού «Natura 2000- Click στη φύση», που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το περιοδικό Φωτογράφος, μας ταξίδεψαν σε όμορφες περιοχές της Ελλάδας, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις περιοχές Natura 2000.

Αργυροπελεκάνος στην λίμνη της Κερκίνη, φοινικόπτερο στον Αμβρακικό κόλπο, λεοντόψαρο στο Αιγαίο, ασπροπάρης στο δάσος της Δαδίας, άλογα στην Πίνδο, είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά είδη που θα δεις στις 40 φωτογραφίες που ανέδειξε η κριτική επιτροπή. Παράλληλα, θα ταξιδέψεις από τον ηφαιστειακό κρατήρα της Νισύρου και τον Θεσσαλικό Κάμπο μέχρι στο Κεντρικό Ζαγόρι, την βραχονησίδα Άσπρο και τη Βάλια Κάλντα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις τις νικητήριες φωτογραφίες.

Το δίκτυο Natura 2000 είναι το πολυτιμότερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πλαίσιο για την επίτευξη της απαραίτητης ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της φύσης και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι λοιπόν μεγάλη μας χαρά που η ανάδειξή του έγινε με τον καλύτερο τρόπο!