ΑΔΜΗΕ: Ξεμπλόκαρε το έργο του Δυτικού Διαδρόμου – Σε 60 με 80 μέρες η ολοκλήρωση – Ανοίγει ο δρόμος για ΑΠΕ στην Πελοπόννησο.

26 11 2020 | 09:05

Μόλις 60 με 80 μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση του στρατηγικής σημασίας έργου της επέκτασης του συστήματος 400 kV (Κιλοβόλτ) προς την Πελοπόννησο  και συγκεκριμένα τον Δυτικό Διάδρομο που διασυνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς 400 kV Αχελώου – Διστόμου.

Τα συνεργεία του εργολάβου έπιασαν δουλειά χωρίς να παρεμποδιστούν από τις αντιδράσεις των μοναχών στα Καλάβρυτα που δεν ήθελαν την ανέγερση των δύο πυλώνων που απέμειναν για την ολοκλήρωση του έργου.

Να θυμίσουμε ότι η επένδυση ύψους 110 εκ. ευρώ είχε κολλήσει για σχεδόν 14 μήνες εξαιτίας των αντιδράσεων της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα ως προς την κατασκευή δύο πυλώνων μεταφοράς. Αν και η απόσταση τους από το μοναστήρι ήταν περίπου μισό χιλιόμετρο, εντούτοις οι μοναχές παρεμπόδιζαν τα συνεργεία επειδή οι πυλώνες «πρόσβαλλαν τον ησυχαστικό χαρακτήρα του μοναστηρίου…»

Το έργο της επέκτασης του Συστήματος 400 kV ήταν κολλημένο επί 12 χρόνια και ξεκίνησε το 2018 για να ολοκληρωθεί το 2020.

Η επέκταση του Συστήματος 400 kV προς τη Μεγαλόπολη (με τη δημιουργία στη συνέχεια βρόχου 400 kV Πάτρα - Μεγαλόπολη - Κόρινθος) αυξάνει δραστικά την ικανότητα μεταφοράς προς και από την Πελοπόννησο, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ΑΠΕ και θερμικών Σταθμών, βελτιώνει σημαντικά το περιθώριο της ευστάθειας των τάσεων για το Νότιο Σύστημα και εξασφαλίζει την Πελοπόννησο σε οποιονδήποτε συνδυασμό συνθηκών παραγωγής και φορτίου.

 

 

26 Νοεμβρίου 2020

energypress