150 και πλέον επιχειρήσεις αναφανδόν "υπέρ" της Κομισιόν στο στόχο εκπομπών για 2030 - Τι αναφέρει η επιστολή των CEOs.

15 09 2020 | 09:35

Ενόσω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τους στόχους περιορισμού των εκπομπών με ορίζοντα το 2030, περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και επενδυτές, μεταξύ άλλων, η Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, EDF, Signify καλούν τους ηγέτες της ΕΕ να υποστηρίξουν τον στόχο για τουλάχιστον 55% μείωση των εκπομπών μέχρι το 2030.

Σε ανοικτό γράμμα, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι από όλη την Ευρώπη και το φάσμα της οικονομίας υπογραμμίζουν την πρόθεσή τους να συμπράξουν στα σχέδια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι «παρών» δηλώνουν εκπρόσωποι από κάθε κλάδο της οικονομίας και της βιομηχανίας όπως είναι η μεταποίηση, η βαριά βιομηχανία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, τα καταναλωτικά αγαθά, η ηλεκτροπαραγωγή και οι εταιρείες τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία διευθύνεται από το γκρούπ ευρωπαίων εταιρικών στελεχών (European Corporate Leaders Group/CLG Europe), μια διατομεακή ομάδα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που εργάζονται στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας.

 

 

15 Σεπτεμβρίου 2020

energypress