Tο σχήμα Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή και ο Όμιλος ΟΤΕ θα «μοιραστούν» την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στις 7 περιοχές της χώρας

20 09 2021 | 08:50

Το μεγάλο ΣΔΙΤ  Ultra-Fast Broadband, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ με στόχο την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε σημεία της χώρας, όπως φαίνεται θα μοιραστούν ο Όμιλος ΟΤΕ και το σχήμα Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή.

Πιο συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν ο ΟΤΕ και η Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) σε κοινοπραξία με την Tέρνα Ενεργειακή, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό το ποιες περιοχές από τις επτά που έχουν καθοριστεί στον διαγωνισμό θα αναλάβει ο κάθε ανάδοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά επρόκειτο να καταθέσει και η ΔΕΗ, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

Το Ultra-Fast Broadband (UFBB) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα ΣΔΙΤ στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Το Ultra-Fast Broadband αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit»

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου ήταν oι εξής:

Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία

Vodafone Πάναφον Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών

 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία

Άβαξ Ανώνυμη Εταιρεία Εργοληπτική Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων

Ένωση Εταιρειών ΜυτιληναίοςΜΥΤΙΛ -1,08% Ανώνυμη Εταιρεία – ΜΕΤΚΑ EGN LTD

 ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών

Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία

 Ένωση Εταιρειών «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» Α.Ε. – Grid Telecom Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία

 

 

 

17 Σεπτεμβρίου 2021

energypress