ΡΑΕ: Κλειστή Ημερίδα "Ενημέρωση Αγοράς για πρόθεση θέσπισης Ενεργειακού Διαμεσολαβητή"/14.06.2022

07 06 2022 | 20:25

Με γνώμονα την ενδυνάμωση των καταναλωτών αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά ενέργειας η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διοργανώνει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00-11:30 κλειστή διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα:

Ενημέρωση Αγοράς για πρόθεση θέσπισης Ενεργειακού Διαμεσολαβητή

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, τους διαχειριστές των Δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ, ΕΔΑ) και των καταναλωτικών οργανώσεων.

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Προέδρος της ΡΑΕ, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας και θα γίνουν παρουσιάσεις από τον Επικ. Καθ. Κομνηνό Κόμνιο, μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ και τους Ιωάννη Μιχόπουλο και Βαγγέλη Πάλλη, MyRAE & ENOMOS Project Leader. Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το Σεπτέμβριο του 2021 -οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής παραπόνων καταναλωτών MyRae (https://my.rae.gr/)- έως σήμερα έχει γίνει αποδέκτης 7.000 παραπόνων και καταγγελιών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Με την πρόθεση θέσπισης του Ενεργειακού Διαμεσολαβητή, που θα τελεί υπό την αιγίδα της, επιδιώκει να δοθεί ένα επιπλέον εργαλείο αρωγής στον καταναλωτή.

Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά, γρήγορα και δωρεάν για την επίλυση αστικών διαφορών των καταναλωτών με τους προμηθευτές.