Greenpeace - ο μόνος τρόπος!

05 04 2022 | 19:56

Τους τελευταίους δύο μήνες, είχαμε μαζί μας στην Ελλάδα το πλοίο-σύμβολο της οργάνωσης, Rainbow Warrior, και με το πλήρωμα και τους ακτιβιστές μας συνεχίσαμε το έργο μας για την προστασία της βιοποικιλότητας στη χώρα!

Ο εντοπισμός πλοίων που κάνουν σεισμικές έρευνες και κυρίως η επιστημονική καταγραφή των πληθυσμών των κητωδών με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού δεν ειναι ούτε εύκολες ούτε φθηνές αποστολές. Όμως, η προστασία των θαλασσών μας απο τις εξορύξεις πετρελαίου και αερίου, η ανάγκη να προστατέψουμε τη θαλάσσια ζωή, η επείγουσα έκκληση από την επιστήμη να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα για να έχουμε ελπίδες μπροστά στις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η προστασία τελικά όλων μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Η Greenpeace δέχεται δωρεές μόνο από φυσικά πρόσωπα, από πολίτες σαν κι εσένα, κι από κανέναν άλλον. Φροντίζουμε πάντα μέσα από τις δράσεις μας να αξιοποιούμε τα χρήματα των πολιτών, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τις δράσεις με το πλοίο μας το τελευταίο δίμηνο, απαιτήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • 45.000€ για συντήρηση και ελλιμενισμό όπου χρειάστηκε
  • 40.000€ για τον επιστημονικό εξοπλισμό
  • 30.000€ για τους επιστημονικούς συνεργάτες

Χάρη σε ανθρώπους σαν κι εσένα, ξεσκεπάσαμε την αδιαφάνεια με την οποία έγιναν οι πρόσφατες σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το Ιόνιο. Χάρη στη στήριξη απλών πολιτών, καταφέραμε να σταματήσουμε - έστω και προσωρινά - τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο. Με τη στήριξη αυτή, πραγματοποιήσαμε επιστημονική οπτικοακουστική έρευνα πεδίου για την καταγραφή κητωδών στα θαλάσσια οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης, για πρώτη φορά κατά τους χειμερινούς μήνες, γιατί οι περιοχές αυτές απειλούνται επίσης με εξορύξεις.

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε μέχρι να καταφέρουμε να σταματήσουμε τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων από το να “σκάψουν” τις θάλασσές μας. Ξέρουμε ήδη ότι η προστασία της βιοποικιλότητας είναι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κατάρρευσης. Μόνο μαζί σου μπορούμε να το πετύχουμε. Οποιοδήποτε ποσό μας προσφέρεις, μικρό ή μεγάλο, είναι εξαιρετικά σημαντικό για να συνεχίσουμε με δυναμισμό και χωρίς περιορισμούς στον λόγο και τις πράξεις μας. Σε χρειαζόμαστε!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ GREENPEACE

Greenpeace - ο μόνος τρόπος!