Τι είναι το #BUILDBACKBETTER Greece

01 02 2021 | 08:47

Τι είναι το Build Back Better GR

Το Build Back Better Greece είναι η προσπάθεια ανάπτυξης προτάσεων ανοικοδόμησης στη μετά-COVID-19 εποχή, τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυνοριακό πλαίσιο.

H τωρινή προφανής αναγκαιότητα για επιστροφή στην κανονικότητα είναι προβληματική όταν η «κανονικότητα» είναι αυτή που μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε. Η πορεία ανοικοδόμησης θα βασίζεται σε ανοιχτά συστήματα «συν-διαμόρφωσης» ή σε κλειστά συστήματα διατήρησης του «ελέγχου»; Αυτό θα αποτελέσει το κεντρικό διακύβευμα το επόμενο διάστημα.

Γιατί τώρα;

Με αφορμή την πανδημία, της οποίας οι μελλοντικές επιδράσεις και επιπτώσεις είναι ακόμη άγνωστες, το ζητούμενο δεν είναι μια επιφανειακή ανάκαμψη. Το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών με δέσμευση και ουσιαστική συμμετοχή στην προσπάθεια ολικής επανεκκίνησης, με όρους βιωσιμότητας και πραγματικής προόδου. Κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση θα έχει κυρίως η νέα γενιά, της πολυδιάστατης κρίσης αλλά και της ελπίδας, καθώς είναι η μόνη που έχει ακόμα το χρόνο να καταφέρει και να κάνει πράξη το uildBac

 

Sitehttp://buildbackbetter.gr/

 

 

30 Ιανουαρίου 2021

Build Back Better GR