Συνάντηση Πλακιωτάκη-Χατζημαρκάκη για το πως το υδρογόνο μπορεί να απελευθερώσει τον ναυτιλιακό τομέα από τον ορυκτά καύσιμα

27 08 2022 | 05:11

Από το 2020, η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο από άποψη χωρητικότητας. 

Αρμόδιος υπουργός για σχεδόν 5000 ελληνικά πλοία είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, CEO, Hydrogen Europe, και μιλήσανε για τις δυνατότητες επιτάχυνσης της απανθρακοποίησης αυτού του κλάδου που δύσκολα υποχωρεί. 

Το υδρογόνο προσφέρει πολλές επιλογές για τη μείωση των εκπομπών co2 στη ναυτιλία: μέσω αμμωνίας, μέσω μεθανόλης, μέσω συνθετικού καυσίμου ή απλά μέσω υδρογόνου.  Η Ελλάδα θέλει να παίξει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.  Η ναυτιλία υπήρξε βασικό στοιχείο από την αρχαιότητα στην ελληνική ιστορία.  Το MaritimeEU ως τακτικό ευρωπαϊκό πακέτο στο τραπέζι των συννομοθετών παρέχει πολλές δυνατότητες να καταστήσει την Ευρώπη πρωταγωνιστικό παράγοντα. 

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο μαζί με το μεγαλύτερο ναυτιλιακό έθνος της Ευρώπης που δεν είναι άλλο από την Ελλάδα. Συμφωνήσαμε τονίζει ο κ. Χατζημαρκάκης να συνεχίσουμε τον διάλογό μας σε τακτική βάση. 

Η Hydrogen Europe έχει κάνει έρευνα για τον ναυτιλιακό τομέα και μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://lnkd.in/d3FwBJep

hydrogen