Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το πρώτο σύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Την κατακύρωση της προμήθειας ενός ηλεκτρικού λεωφορείου αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι πιστώσεις για το συγκεκριμένο όχημα, που σύντομα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του ιδρύματος, έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ιδρύματος, το δρομολόγιο του ηλεκτρικού λεωφορείου θα συνδέει καθημερινά τις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (η μια βρίσκεται στο Άλσος Αιγάλεω, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Αθήνας, και η άλλη στον Αρχαίο Ελαιώνα, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Πειραιά).

Για την κίνηση του ηλεκτρικού λεωφορείο, θα αξιοποιηθούν οι πειραματικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρές ανεμογεννήτριες) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς επίσης και οι αντίστοιχοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι τελούν υπό αναβάθμιση.

Με την προμήθεια και δρομολόγηση του ηλεκτρικού λεωφορείου, θα διευκολυνθεί η μετακίνηση μεταξύ των πανεπιστημιουπόλεων δίχως περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενώ θα αξιοποιηθούν καλύτερα και υφιστάμενες υποδομές.

Επίσης, η συγκεκριμένη εμβληματική δράση αποτελεί μια παραδειγματική περίπτωση έμπρακτης υποστήριξης των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου.

 

 

12 Νοεμβρίου 2019

energypress