Πράσινα καύσιμα: Συζητήσεις Αιγύπτου – Maersk για project 15 δισ. δολαρίων

22 09 2022 | 08:55OT.gr Newsroom

Στη δημιουργία ενός δικτύου παραγωγής και διανομής πράσινης ενέργειας και καθαρών ναυτιλιακών καυσίμων προσανατολίζεται η αιγυπτιακή κυβέρνηση

Στη δημιουργία ενός δικτύου παραγωγής και διανομής πράσινης ενέργειας και καθαρών ναυτιλιακών καυσίμων προσανατολίζεται η αιγυπτιακή κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να δίνει εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να συνεργαστούν τη Maersk.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος του δανέζικου κολοσσού της ναυτιλίας και των εφοδιαστικών αλυσίδων, Σόρεν Σκου συζήτησε με τον αλ Σίσι ένα πρότζεκτ για την παραγωγή καθαρών καυσίμων για πλοία με επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων.

Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων στη Διώρυγα του Σουέζ

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η Maersk ανακοίνωσε επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε ένα λιμάνι που διαχειρίζεται η διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Εδικότερα, συμφώνησε να επενδύσει στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο East Port Said και τα κεφάλαια θα διατεθούν για μια νέα θέση ελλιμενισμού 1.000 μέτρων, που θα διαθέτει 30 γερανούς και υψηλής ποιότητας logistics.

1