Παρατηρητήριο ενεργειακής φτώχειας ετοιμάζει η ΡΑΕ.

Την ανάπτυξη ενός Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας σχεδιάζει η ΡΑΕ, καθώς η Αρχή κρίνει απαραίτητο να αναλάβει ενεργό δράση στην παρακολούθηση και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα.

Εξάλλου, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας από τα κράτη–μέλη τοποθετείται πλέον στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως προκύπτει από την Οδηγία 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Άλλωστε, η ΡΑΕ έχει διακηρύξει πως η ενδυνάμωση των καταναλωτών στην αγορά ενέργειας αποτελεί μια από τις πρώτιστες μέριμνές της και αναπτύσσει μια σειρά δράσεις με αυτό το στόχο.

Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση Ρύθμισης και Εποπτείας Ενεργειακών Αγορών Λιανικής και Καταναλωτών της ΡΑΕ έκρινε σκόπιμη την εκπόνηση μιας μελέτης σκοπιμότητας για το Παρατηρητήριο Ενεργειακής Φτώχειας στην ΡΑΕ.

Για το σκοπό αυτό, κατέθεσε αίτημα ώστε να εγκριθεί δαπάνη ύψους 20.000 (πλέον του αναλογούντως ΦΠΑ 24%) για την παροχή υπηρεσιών για το συγκεκριμένο έργο.

Η ΡΑΕ έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει στην ανάθεση του έργου, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο σχεδιασμός της ΡΑΕ προβλέπει ότι η Αρχή θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας μέσα στους επόμενους μήνες, και πάντως εντός του τρέχοντος έτους.

 

 

 

28 Iουλίου 2021

energypress