Νέα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον βαρέλια υιοθετεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

02 04 2022 | 08:18

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ».

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2022 – Άλλο ένα βήμα μπροστά, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης που υπηρετεί ως εταιρεία αλλά και ως όμιλος, πραγματοποιεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Ζυθοποιώντας για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, προχωρά στην σταδιακή αφαίρεση του πράσινου χρώματος από τα DraughtMaster βαρέλια της και στην αντικατάστασή τους από διαφανή, με βασικό στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση των τρόπων ανακύκλωσής τους.

Από τα πρώτα στάδια της παραγωγής τους έως και την τελική τους ανακύκλωση, τα καινοτόμα βαρέλια DraughtMaster της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας φέρουν χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με λιγότερες απαιτήσεις σε νερό και συντήρηση από τα συμβατικά βαρέλια, διασφαλίζοντας αναλλοίωτη τη γεύση των προϊόντων μέχρι και το τελευταίο ποτήρι.

Νέα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον βαρέλια υιοθετεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Έτσι, με τη μετάβαση στα διαφανή DraughtMaster βαρέλια, ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο βαθμός και οι τρόποι ανακύκλωσής τους, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ακριβώς υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος, καθώς και την ανθεκτικότητα της συσκευασίας του βαρελιού.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Σίμων Ανερούσος, δήλωσε σχετικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και της στρατηγικής μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση βελτιώνουμε διαρκώς τις διαδικασίες και τις πρακτικές μας, σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς μας, από την πρώτη ύλη στο ποτήρι. Όσον αφορά στις συσκευασίες των προϊόντων μας, στρεφόμαστε σε πιο «πράσινες» λύσεις και στη χρήση υλικών με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μία διάσταση αυτής της προσπάθειας είναι και η μετάβαση σε διάφανα βαρέλια DraughtMaster, αφαιρώντας το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους».
 

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 11 προϊόντα: FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Orange-Cinnamon Soda.

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε περισσότερες από 39 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τη γαλλική Kronenbourg 1664 Blanc, τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.