ΚΕΠΑ - Δενδροφύτευση στο Δήμο Βριλησσίων

16 05 2022 | 17:03

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, ο Δήμος Βριλησσίων ολοκλήρωσε τη φύτευση 71 δένδρων στο Δάσος Θεόκλητου (Παπαφλέσσα και Σολωμού) στα Άνω Βριλήσσια στις 8 Απριλίου, με μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και στις 12 Απριλίου 2022, με μαθητές από το από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων. Το σύνολο δένδρων που φυτεύτηκε,  περιλαμβάνει 36 κουτσουπιές, και 35 χαρουπιές. Επίσης ο δήμος έλαβε και υλικό για την υποστήριξη της άρδευσης. Το κόστος αγοράς και μεταφοράς δένδρων και αρδευτικού υλικού καλύφθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

 Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων  και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο Δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολής στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς, στη ΚΕΔΕ, στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσω του UNAI στα αντίστοιχα ΜΜΕ του ΟΗΕ.

Τα δύο μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization BSEC).

Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για δενδροφυτεύσεις κατά την επόμενη φυτευτική περίοδο 2022 - 2023. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr .