Η MYTILINEOS κυριαρχεί στα «πράσινα» έργα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

10 12 2020 | 10:35

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) έχει καθιερωθεί ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας. Με παρουσία και στις 5 ηπείρους, η MYTILINEOS αναλαμβάνει σύνθετα και απαιτητικά έργα, τα οποία παραδίδει έγκαιρα με την σφραγίδα ποιότητας που διακρίνει διεθνώς την Εταιρεία.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, η MYTILINEOS συνεχίζει να επιτυγχάνει και να αναλαμβάνει έργα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποδεικνύοντας την προσήλωσή της στην επιχειρηματική συνέχεια και την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε δύσκολες συγκυρίες, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την ασφάλεια όλων των συνεργατών της.

Έτσι, ανακοινώνει ότι έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου «Pampa Tigre» στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής. Πρόκειται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 118,4MWp της εταιρείας Mainstream Renewable Power.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η διασύνδεση με το δίκτυο αναμένεται τον Νοέμβριο του 2021. Πρόκειται για το πέμπτο φωτοβολταϊκό έργο της Εταιρείας στη Χιλή (168,7 MWp Atacama II, 10,4 MWp Eclipse, 3MWp RLA, 3MWp La Manga) γεγονός που αναδεικνύει την καθιέρωσή της στην δύσκολη αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το έργο «Pampa Tigre» είναι μέρος ενός ευρύτατου project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mainstream στη Χιλή, που περιλαμβάνει 3 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 425 MW και δύο  φωτοβολταικά πάρκα με συνολική ισχύ 205 MW.

Στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας, η MYTILINEOS ανακοινώνει μια νέα σύμβαση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS) με την Gresham House (Byers Brae Project) στη Σκωτία.

Τα συστήματα BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Συγκεκριμένα, παρέχουν επικουρικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ενέργεια σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, ενώ όταν η ζήτηση είναι αυξημένη, μπορούν να την αποδεσμεύσουν και πάλι στο δίκτυο,  βελτιώνοντας έτσι τα έσοδα της επένδυσης.

Στο Byers Brae Project, η μπαταρία είναι 30MW και παρέχει περίπου 30MWh στο δίκτυο. Η χρονική περίοδος μεταξύ του Notice to Proceed (NTP) και της ημερομηνίας Εμπορικής Λειτουργίας (COD) εκτιμάται περίπου 4,5 μήνες, λόγω των περιορισμών που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

Τέλος, η MYTILINEOS, στηρίζει ενεργά τον εθνικό στόχο για την απολιγνιτοποίηση και προσφέρει την τεχνογνωσία της και σε απαιτητικά εθνικά έργα. Πρόσφατα μάλιστα ανακηρύχθηκε ανάδοχος και έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του έργου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. «Μελέτη, Έργα Πολιτικού Μηχανικού, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενός (1) Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ονομαστικής Ισχύος 14,99MW στη θέση Παλιάμπελα του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και (1) Υποσταθμού 20kV/150kV Υπαίθριου Τύπου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου €10 εκατ.  και αναμένεται να έχει διάρκεια κατασκευής 14 μήνες από την ημερομηνία ανάθεσης.

Πρόκειται για το Α’ τμήμα του mega project της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στον περιοχή, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για περαιτέρω ανάπτυξη στις καθαρές μορφές ενέργειας.

 

Η MYTILINEOS διεκδικεί απαιτητικά έργα ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο το κόσμο και συνεχίζει να διακρίνεται ανάμεσα σε κορυφαίους EPC κατασκευαστές παγκοσμίως.

 

 

10 Δεκεμβρίου 2020

MYTILINEOS