Το γόρδιο δεσμό της κυριότητας των εκτάσεων για τις βεβαιώσεις παραγωγού ΑΠΕ θέλει να λύσει η ΡΑΕ.

15 10 2020 | 09:30

Την οριστική λύση σε ένα από τα ζητήματα που έχουν βασανίσει την αγορά σε σχέση με τα ζητήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του ν. 4685/2020 για την έκδοση βεβαίωσης παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ θα επιχειρήσει να δώσει η ΡΑΕ.

Η πείρα από τα ζητήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η Αρχή κατά τη εφαρμογή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων κατέστησε απαραίτητη τη διερεύνηση τι συνιστά «αδιαμφισβήτητο νόμιμο τίτλο» κυριότητας ή επικαρπίας επί ιδιωτικής εκτάσεως, με την έννοια της προτεινομένης προς θέσπιση διατάξεως της § 5α του άρθρου 12 του ν. 4685/2020, και με ποια πιστοποιητικά βεβαιώνεται το οικείο εμπράγματο δικαίωμα (cpv 79100000-5).

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, η ΡΑΕ αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση εξειδικευμένου εξωτερικού νομικού συμβούλου.

Για το σκοπό αυτό, η Αρχή αποφάσισε να αποδεχτεί την προσφορά του Αναπληρωτή Καθηγητή του Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντωνίου Καραμπατζού.

Η ΡΑΕ έκρινε ότι ο κ. Αντώνιος Καραμπατζός, λόγω της ιδιότητάς του, διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία στα θέματα που αφορούν στο αντικείμενο του έργου αυτού, καθώς και τις εξειδικευμένες γνώσεις που επιζητά η Αρχή και αποφάσισε να συνάψει μαζί του σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την προσφορά του κ. Καραμπατζού, το τίμημα ορίστηκε στο ποσό των 4.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Δείτε το βιογραφικό του κ. Καραμπατζού εδώ.

 

 

14 Οκτωβρίου 2020

energypress