Ενεργειακή κρίση: Ποια πρόσθετα μέτρα δρομολογεί η κυβέρνηση

19 10 2021 | 08:21

Το ενδεχόμενο οι λογαριασμοί να πληρώνονται με δόσεις είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται – Αναμένονται ανακοινώσεις και για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Μια σειρά από νέα μέτρα με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι λογαριασμοί και η ακρίβεια που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το πρώτο από τα μέτρα αυτά είναι η πληρωμή των λογαριασμών με δόσεις, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να μετατοπίζουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ο διπλασιασμός του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για τα Χριστούγεννα, περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023 και προσπάθεια για πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν τις γιορτές.

Επίσης, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο η υπέρμετρη αύξηση στο κόστος της ενέργειας να μην προκαλέσει αύξηση και στα δημοτικά τέλη.

«Είμαστε σε μια συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο και με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας, για να μην περάσουν στα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης των δήμων, για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Εξάλλου, ανακοινώσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνουν με την κατάθεση του προϋπολογισμού, στις 21 Νοεμβρίου 2021.

*δείτε το βίντεο εδώ

 

 

18 Οκτωβρίου 2021

newmoney