Ανακυκλώσιμο πτερύγιο για χερσαία αιολικά εγκαινίασε η Siemens Gamesa

23 09 2022 | 07:35

Ένα σημαντικό βήμα στην κυκλική οικονομία του κλάδου των αιολικών έκανε η εταιρεία Siemens Gamesa παρουσιάζοντας ένα ανακυκλώσιμο πτερύγιο για χερσαία αιολικά πάρκα.

Αρχικά η εταιρεία είχε εγκαινιάσει ένα ανακυκλώσιμο πτερύγιο για υπεράκτια αιολικά, το λεγόμενο «Siemens Gamesa RecyclableBlade» και το οποίο είχε έρθει στην αγορά πριν 10 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2021. Εγκαταστάθηκε στο πάρκο Kaskasi της RWE στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2022.

Η εταιρεία πάτησε στην πρότερη αυτή εμπειρία και προχώρησε παραπέρα, αναπτύσσοντας μια αντίστοιχη λύση για τα χερσαία αιολικά. Πλέον είναι διαθέσιμη για τους πελάτες που θέλουν να την αξιοποιήσουν στα πάρκα τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του renews.biz, η περαιτέρω ανάπτυξη του μοντέλου από την κατασκευάστρια εταιρεία και τους συνεργάτες της εξασφαλίζει την πλήρη συμβατότητα με τις απαιτήσεις του προϊόντος και τις προδιαγραφές των πτερυγίων για χερσαία αιολικά.

Η διαδικασία ανάκτησης RecyclableBlade χρησιμοποιεί ένα ήπιο όξινο διάλυμα για τον διαχωρισμό των υλικών της ανεμογεννήτριας στο τέλος του κύκλου ζωής της. Αυτά τα υλικά μπορούν στη συνέχεια να ανακυκλωθούν για περαιτέρω χρήση σε άλλες βιομηχανικές εφαρμογές όπως είναι οι κατασκευές, τα καταναλωτικά αγαθά ή η αυτοκινητοβιομηχανία.

1